Főoldal > U20 > Bernd Storck: A fejlődés a legfontosabb!

Bernd Storck: A fejlődés a legfontosabb!

(fotó: FIFA/Getty Images)
Az MLSZ sportigazgatója úgy véli, hogy az U20-as válogatott játékosainak biztosan helyük van az NB I-ben.
A magyar U20-as válogatott közel állt hozzá, hogy nagy bravúrt bemutatva bejusson a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, de a szerdai mérkőzésen a szerbek egy 91. percben szerzett fejesgóllal kiegyenlítették a magyar előnyt, majd a 128. percben egy számunkra rendkívül peches öngóllal kivívták a győzelmet is.

A válogatottat irányító Bernd Storck sportigazgató a mérkőzés után kiemelte: fájó, hogy így búcsúzott a válogatott a tornától, de a legfőbb célt elérte a szakmai stáb és a csapat.

- A világbajnokság előtt hangsúlyoztam, hogy az elsődleges cél a játékosaim fejlődése - fogalmazott Storck. - Ez a cél jól láthatóan megvalósult: egy kimondottan szervezett, tudatosan futballozó gárda alakult ki az elmúlt néhány hétben. Nagy örömmel tekintek vissza arra a munkára, amelyet a játékosok elvégeztek, ez és a rengeteg megszerzett tapasztalat segíteni fogja őket a továbblépésben. Nem véletlenül nyúltam a korosztálynál fiatalabb tehetségekhez is, hiszen azt szeretném, ha fokozatosan építenénk a jövő csapatát, csapatait, és hogy időről-időre fejlődjön a versenyképességünk. A szerencse nem mindig állt mellénk ezen a tornán, de büszke vagyok arra, ahogyan a világbajnokság egészén teljesített a csapatunk. Nekünk nem a szerencsével, hanem a játékunk fejlődésével kell foglalkoznunk.

A sportigazgató a szerbek elleni mérkőzést követően elmondta: érezhető volt, hogy ellenfelünknél a játékosok már hosszabb ideje helytállnak a felnőtt futballban, a fiatalok magas szintű versenyeztetése nálunk is elősegítheti a fejlődést.

- Ami az MLSZ törekvéseit illeti, szerintem nagyon helyes, hogy a sportvezetés helyzetbe hozza a fiatal játékosokat. Meggyőződésem, hogy a vb-n játszó fiatalok mindegyikének helye volt a keretben, és igen magas nemzetközi színvonalon bizonyította alkalmasságát. Ezek után miért is várnának az NB I-es csapatok a szerepeltetésükkel? Biztosan helyük van a csapataikban tudásuk alapján. Ahogy láthattuk, a velünk hasonló erőt képviselő szerbek is bátran játszatják fiataljaikat az élvonalban. Ez a fejlődéshez vezető út, és jól járunk, amikor ezen teszünk határozott lépéseket - így Bernd Storck.
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Utánpótlás válogatottak

  A hazai utánpótlásfutball idei legfontosabb eseménye az új-zélandi U20-as világbajnokság volt, amelyen a magyar válogatott is részt vett.

  Utánpótlás 2015: vb-n járt az U20-as válogatott
 • U21

  Vida Máté szerint komolyan kell venni a miniállam válogatottja elleni csütörtöki Eb-selejtezőt.

  U21: türelmes, de határozott játék kell Liechtenstein ellen
 • U21

  Az Eb-selejtező sorozat előtt álló U21-es együttes augusztus 12-én az olasz válogatottat fogadja Telkiben, de előtte még részt vesz egy összetartáson az MLSZ edzőközpontjában.

  Telkiben készül az olaszokra az U21-es válogatott
 • U20

  Mervó Bence holtversenyben a vébé góllövőlistájának élén végzett.

  Szerbia az U20-as világbajnok, Mervó Bence társgólkirály
 • U20

  A brazil és a szerb válogatott jutott be az új-zélandi U20-as világbajnokság döntőjébe.

  U20: korábbi ellenfeleink játsszák a vb-döntőt
 • U20

  A magyar válogatott nagyott küzdött, és jól játszott a szerbek elleni nyolcaddöntőben az U20-as világbajnokságon, de az ellenfél a rendes játékidő és a 2x15 perces hosszabbítás végén is szerzett egy-egy gólt, és 2-1-re győzni tudott.

  U20: közel járt a bravúrhoz, de búcsúzott a vb-től a válogatott
 • U20

  A kedd reggeli kiadós tengerparti sétával indult az U20-as keret tagjai számára, majd az ebéd és csendes pihenő után délután, 16 órakor a helyi, teljes mértékben fedett stadionban vezetett egyórás edzést Bernd Storck sportigazgató.

  U20: A hazaiak biztatása is a csapatot segíti
 • U20

  U20-as válogatottunk 2-0-ás vereséggel zárta a csoportkört az új-zélandi világbajnokságon, de így is továbbjutott a nyolcaddöntőbe, ahol Szerbia lesz az ellenfele.

  U20: harmadikként jutottunk tovább, Szerbia következik
 • U20

  A szombati nap már teljes mértékben a Nigéria elleni harmadik csoportmérkőzésre való felkészülés jegyében zajlott, New Plymouthban. A délelőtt folyamán a játékosok egy része az edzőteremben végzett gyakorlatokat, míg egy másik társaság ellátogatott a Pukekura parkba, és itt ismerkedett a környék szubtrópusi növényzetével.

  U20: A folytatásban is száz százalék kell
 • U20

  A Brazília elleni, drámai körülmények között 2-1-re elveszített csoportmérkőzést követően azonnal megkezdték a regenerálást a mieink.

  U20: senki ellen sincs félnivalója a csapatnak