Főoldal > U20 > Szerbia az U20-as világbajnok, Mervó Bence társgólkirály

Szerbia az U20-as világbajnok, Mervó Bence társgólkirály

(fotó: FIFA/Getty Images)
Mervó Bence holtversenyben a vébé góllövőlistájának élén végzett.
Magyar idő szerint szombat reggel, a Brazília-Szerbia döntővel véget ért az U20-as világbajnokság Új-Zélandon. A magyar válogatott két korábbi ellenfelének csatáját a szerbek nyerték hosszabbítás után 2-1-re, így történetük során első U20-as világbajnoki elsőségüket szerezték.

A szerbek Mandics révén szereztek vezetést a 70. percben, de a brazilok Pereira révén a 73. percben egyenlítettek. A 2x15 perces hosszabbítás végén, a 118. percben Szerbia Makszimovics révén megszerezte második találatát, ami győzelmet és világbajnoki aranyat jelentett Veljko Paunovics együttese számára.

A harmadik helyen a Szenegált 3-1-re legyőző Mali végzett. A világbajnokság góllövőlistájának élén az ukrán Viktor Kovalenko és Mervó Bence zárt 5-5 góllal, de miután az ukrán labdarúgó két gólpasszt is adott a tornán, őt nevezték meg a vb hivatalos gólkirályaként.

Mervó Bence az mlsz.hu-nak elmondta: pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el a világbajnoki társgólkirályi címmel, de ha visszagondol a tornára, hiányérzete is van, mert a későbbi világbajnok ellen másodpercekre volt a győzelemtől és a negyeddöntőbe jutástól a magyar válogatott.

- Örülök, hogy részt vehettem a világbajnokságon, és főképp annak, hogy egy ilyen jó csapatban szerepelhettem, mint a mostani magyar válogatott, az már csak hab a tortán, hogy sikerült öt gólt lőnöm, és ezzel ott lehetek a góllövőlista élén - fogalmazott a hamarosan minden bizonnyal külföldre igazoló Mervó Bence. - Van hiányérzetem a világbajnokság kapcsán, mert a csapat nagyon közel járt ahhoz, hogy a szerbeket legyőzve továbbjusson a negyeddöntőbe, és kis szerencsével talán a saját góljaim számát is gyarapíthattam volna a lejátszott mérkőzések alatt. A góllövőlistán elfoglalt előkelő helyezésre nem számítottam a vb előtt, de bíztam saját jó teljesítményemben, hiszen rengeteget dolgoztam annak érdekében, hogy a lehető legjobban sikerüljön ez a vébé, nagyon sok lemondással járt az, hogy idáig eljussak. Sérüléseim után mély gödörből jöttem vissza, sokan már le is mondtak arról, hogy profi futballista lesz belőlem, de én mindig hittem magamban, és abban, hogy kemény munkával el tudom érni, amit szeretnék. Természetesen nem elégedhetek meg a jó vb-szerepléssel, most kell megragadni az alkalmat, és keményen dolgozni annak érdekében, hogy minél jobban szerepeljek felnőtt szinten, bárhol kezdjem is meg a következő idényt.
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Utánpótlás válogatottak

  A hazai utánpótlásfutball idei legfontosabb eseménye az új-zélandi U20-as világbajnokság volt, amelyen a magyar válogatott is részt vett.

  Utánpótlás 2015: vb-n járt az U20-as válogatott
 • U21

  Vida Máté szerint komolyan kell venni a miniállam válogatottja elleni csütörtöki Eb-selejtezőt.

  U21: türelmes, de határozott játék kell Liechtenstein ellen
 • U21

  Az Eb-selejtező sorozat előtt álló U21-es együttes augusztus 12-én az olasz válogatottat fogadja Telkiben, de előtte még részt vesz egy összetartáson az MLSZ edzőközpontjában.

  Telkiben készül az olaszokra az U21-es válogatott
 • U20

  A brazil és a szerb válogatott jutott be az új-zélandi U20-as világbajnokság döntőjébe.

  U20: korábbi ellenfeleink játsszák a vb-döntőt
 • U20

  Az MLSZ sportigazgatója úgy véli, hogy az U20-as válogatott játékosainak biztosan helyük van az NB I-ben.

  Bernd Storck: A fejlődés a legfontosabb!
 • U20

  A magyar válogatott nagyott küzdött, és jól játszott a szerbek elleni nyolcaddöntőben az U20-as világbajnokságon, de az ellenfél a rendes játékidő és a 2x15 perces hosszabbítás végén is szerzett egy-egy gólt, és 2-1-re győzni tudott.

  U20: közel járt a bravúrhoz, de búcsúzott a vb-től a válogatott
 • U20

  A kedd reggeli kiadós tengerparti sétával indult az U20-as keret tagjai számára, majd az ebéd és csendes pihenő után délután, 16 órakor a helyi, teljes mértékben fedett stadionban vezetett egyórás edzést Bernd Storck sportigazgató.

  U20: A hazaiak biztatása is a csapatot segíti
 • U20

  U20-as válogatottunk 2-0-ás vereséggel zárta a csoportkört az új-zélandi világbajnokságon, de így is továbbjutott a nyolcaddöntőbe, ahol Szerbia lesz az ellenfele.

  U20: harmadikként jutottunk tovább, Szerbia következik
 • U20

  A szombati nap már teljes mértékben a Nigéria elleni harmadik csoportmérkőzésre való felkészülés jegyében zajlott, New Plymouthban. A délelőtt folyamán a játékosok egy része az edzőteremben végzett gyakorlatokat, míg egy másik társaság ellátogatott a Pukekura parkba, és itt ismerkedett a környék szubtrópusi növényzetével.

  U20: A folytatásban is száz százalék kell
 • U20

  A Brazília elleni, drámai körülmények között 2-1-re elveszített csoportmérkőzést követően azonnal megkezdték a regenerálást a mieink.

  U20: senki ellen sincs félnivalója a csapatnak