Főoldal > Futsal női válogatott > Futsal: női válogatottunk megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját

Futsal: női válogatottunk megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját

A női futsalválogatott első mérkőzésén Szlovákiát győzte le, majd a döntőben Csehország ellen kétgólos döntetlent játszott, és végül jobb gólkülönbséggel megnyerte az Ostravában rendezett tornát. A tavaly második helyen záró U19-es válogatott ezúttal is szoros mérkőzéseket játszott, de nem jutott a döntőbe.
A helyszín a tavalyi tornához hasonlóan ismét az ostravai Dubina Sportcsarnok volt, amely szép emlékeket idéz fel a mieink számára, hiszen tavaly női csapatunk megnyerte a sorozatot, az U19-es férfi válogatott pedig ezüstérmet szerzett. A jó hangulatú, sportszerű játékot hozó csehországi tornát ezúttal is jól kezdte a női válogatott, az első játéknapon 6-0-ás győzelmet arattunk északi szomszédaink felett, majd a másnapi döntőben 1-1-es döntetlent játszottunk Csehországgal, így jobb gólkülönbséggel megnyertük a tornát. U19-es válogatottunk büntetőkkel maradt alul Szlovákia ellen az első játéknapon, így nem jutott a döntőbe. Az utolsó mérkőzésen az utánpótlás korúak 6-4-es vereséget szenvedtek Csehországtól.

Fehér Zsolt, szövetségi edző elégedett volt a látottakkal, szerinte értékes tapasztalatokkal gazdagodott mindkét válogatott a csehországi tornán.

- Elégedett voltam a női válogatott hozzáállásával és a mutatott játékkal. Az utolsó napon már a döntetlen is elég volt a győzelemhez, de sokat tettek a játékosok a tornagyőzelemért, megküzdöttek a serlegért. Az U19-es válogatott kapcsán elmondható, hogy nagy lehetőség volt a fiatal játékosok számára ez a torna, hiszen nemzetközi szinten is megmérethették magukat, és érezhették ennek a szintnek a sebességet. Két mérkőzést játszottunk, próbáltuk azokat a dolgokat véghezvinni, amelyet a szakvezetés megkövetel. Pozitívan értékelem az összetartást, jól dolgoztak a játékosaim, betartották az utasításokat, olyan szituációkban szereztünk a gólokat, amelyeket a felnőtt csapatnál is sokat gyakorolunk. A jövőben beépülhetnek fiatal játékosok a felnőtt keretbe, de ehhez még többet kell dolgozniuk - mondta Fehér Zsolt az mlsz.hu-nak.

A női válogatott kerete:

Vincze Anikó
Ősz Csenge
Radics Ágnes
Szórádi Nikolett
Németh Loretta
Szekér Anita
Tell Zsófia
Tóth Barbara
Üveges Katalin
Megyes Ágnes
Varga Adél
Buchmüller Petra
Folk Zsuzsanna
Fábián Rebeka

Az U19-es válogatott kerete:

Takács Zoltán
Varsányi Áron
Papp Zsombor
Bognár Bálint
Pál Patrik
Szabó Róbert
Jándék Csaba
Józsa Tamás
Miletics Zsombor
Víz Fülöp
Sáhó Kristóf
Jakatics Ádám
Sipos Gergő
Horváth Benedek

Mérkőzések:

2015.12.12 szombat

Szlovákia – Magyarország/ női 1-6 (0-3)
Szlovákia – Magyarország/férfi U19 3-3 (büntetőkkel 2-0)

2015.12.13 vasárnap

Csehország – Magyarország/ női 1-1 (1-1)
Csehország – Magyarország/férfi U19 6-4 (1-1)
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Futsal férfi válogatott

  Az Eb-selejtező torna előtt álló futsalválogatott egy hivatalos nemzetközi mérkőzéssel és egy zárt kapus edzőmeccsel készül a héten az áprilisi, azerbajdzsáni viadalra.

  Futsal: szerdán Szlovéniát fogadjuk Zalaegerszegen
 • Futsal férfi válogatott

  Az áprilisi Eb-selejtezőre készülő magyar futsalválogatott szombaton a horvátországi Porecben játszotta le első idei hivatalos mérkőzését, a Sito Rivera vezette együttes 7-6-ra győzte le a belga válogatottat.

  Futsal: 13 gólos meccset nyert a válogatott
 • Futsal férfi válogatott

  A magyar futsalválogatott hétfőn és kedden is megmérkőzött a kétszeres világbajnok, hétszeres Európa-bajnok, jelenlegi Eb-címvédő spanyolokkal Nyíregyházán. A spanyolok mindkét mérkőzést megnyerték, de a mieink számára ezúttal nem az eredmény volt a fontos.

  A legjobbaktól tanulhatott a futsalválogatott
 • Futsal férfi válogatott

  Futsal: ismét nagy falat volt az Eb-címvédő
 • Futsal férfi válogatott

  Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar futsalválogatott kedden és szerdán 19.00 órától Zalaegerszegen méri össze erejét a horvátokkal.

  Futsal: dupla erőfelmérő előtt a válogatott
 • Futsal férfi válogatott

  Az UEFA kisorsolta a 2018-as futsal Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását.

  Futsal: Azerbajdzsánban kell kiharcolnunk az Eb-részvételt
 • Futsal kupák

  Bombaerős sorsolást kapott a Rába ETO Győr a futsal Bajnokok Ligája elitkörében.

  Futsal BL: Portugáliában küzdhet az ETO
 • Futsal kupák

  Meggyőző játékkal 7–1-es győzelmet ért el az U21-es magyar futsalválogatott Románia ellen a két mérkőzésből álló párharc első mérkőzésén.

  Futsal U21: Kiütéses győzelem Románia ellen
 • Egyéb

  A továbbjutását már a második fordulóban bebiztosító Rába ETO Győr a harmadik fordulóban a hazaiak csapatát is legyőzte szombaton Lvivben, a futsal Bajnokok Ligája csoportkörében, így százszázalékos teljesítménnyel lépett tovább az úgynevezett elitkörbe.

  Futsal BL: Elsőként jutott tovább az ETO
 • Futsal férfi válogatott

  Az U21-es válogatott nyerni tudott Homonnán, a Visegrádi Négyek Torna szombati játéknapján, a felnőttek azonban alulmaradtak a szlovákokkal szemben.

  Futsal: egy győzelem, egy vereség Szlovákiában