Főoldal > U15 > U15: Nem ment a góllövés Svájc ellen

U15: Nem ment a góllövés Svájc ellen

Hiába játszott kiegyenlített mérkőzést Svájc ellen a magyar U15-ös válogatott, a kapu előtti határozottságukkal a hazaiak magabiztos győzelmet arattak.
A 2003-as születésű játékosokból álló magyar U15-ös válogatott a hét elején Svájcba utazott, ahol kedden este lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, az ellenfél a házigazdák korosztályos csapata volt. A jó iramú, színvonalas összecsapás első helyzetét a mieink alakították ki, de az egyedül kapura törő Bakos Zsombor lábáról a svájciak kapusa lelopta a labdát. Az első 40 percben a magyar válogatott alakított ki több helyzetet, de kihagyta a lehetőségeit, így 0-0-lal zárult a játékrész.

A második félidőre mindkét csapat szinte teljesen lecserélődött, a játék képe viszont nem változott, ám mezőnyben hiába volt kiegyenlített ez a félidő is, a svájciak négy helyzetükből három gólt lőttek, míg a mieink ugyanennyi lehetőségből nem tudták bevenni a hazai kaput. A 3-0-ás végeredmény egyáltalán nem tükrözi a játék képét, de azt megmutatja, hogy a svájciak jóval határozottabbak és hatékonyabbak voltak a kapu előtt.

- Fiataljaink túl vannak első nemzetközi mérkőzésükön, amelyen megtapasztalhatták, milyen tempóban és ritmusban kell játszani a válogatottban - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. - A svájci csapat azzal nőtt fölénk, hogy játékosai jó döntéseket hoztak a kapu előtt is, mi viszont nem tudtunk élni lehetőségeinkkel. Alakuló, formálódó csapatunk van, célunk, hogy minél több játékost kipróbáljunk, és a kiválasztás során a bő keret tagjai elsajátítsák a válogatottnál kért alapelveket.

Svájc-Magyarország 3-0 (0-0)
Magyarország: Senkó Zsombor - Zsuppán Balázs (Vámos Gergő, 41.), Csinger Márk, Török Kevin (Rabi Dániel, 41.), Helembai Márk (Fűzfői Márk, 41.) - Kispál Tamás (Vogyicska Balázs, 41.), Bényei Ágoston - Molnár Roland (Mak Dominik, 41.), Sztojka Dominik (Porkoláb Bence, 58.), Filkóházy Dávid (Talpalló Norbert, 41.) - Bakos Zsombor (Szendrei Ákos, 41.)
nyomtatás