Főoldal > U15 > U15: Döntetlennel zártuk a svájci túrát

U15: Döntetlennel zártuk a svájci túrát

A magyar U15-ös válogatott a keddi veresége után csütörtökön 1-1-es döntetlent játszottunk a házigazda svájciak korosztályos csapatával.
Az U15-ös válogatott kedden jó iramú, színvonalas mérkőzést játszott Nebikonban a svájciakkal, de hiába volt mezőnyben kiegyenlített a találkozó, a hazaiak jól használták ki a lehetőségeiket, és 3-0-ra nyertek.

Csütörtökön ismét magas tempójú meccset játszottak a felek, de érezhető volt, hogy sokat kivett a játékosokból a keddi összecsapás: pontatlanabb volt a játék. Mindkét csapat megpróbált már az ellenfél térfelén labdát szerezni, és ebben a svájciak valamivel jobban teljesítettek, több helyzetet alakítottak ki. A vezetést mégis a magyar csapat szerezte meg, a 11. percben egy svájci pontrúgást követően vezetett kontra végén Filkóházy Dávid lőtt 8 méterről a léc alá.

A svájciak elsősorban a mieink hibáit kihasználva tudtak akciókat vezetni, és az 55. percben egy lehetőségüket gólra váltva egyenlítettek. A hátralévő percekben nem változott az eredmény, 1-1-es döntetlennel ért véget a meccs.

- Játékban kevésbé tetszett a mai teljesítményünk, mint a keddi, döntési sebességben és mozdulatgyorsaságban is visszaestünk egy kicsit, az eredmény mégis jobb lett, mint az első meccsen. Ezek voltak a válogatott első nemzetközi meccsei, amelyen reális képet kaptunk arról, hogy hol tart a közös munka kezdetén a csapatunk - értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila szövetségi edző.

Svájc-Magyarország 1-1 (0-1)
Magyarország: Horváth Kornél - Zsuppán Balázs, Csinger Márk (Rabi Dániel, 41.), Török Kevin, Helembai Márk - Kispál Tamás, Vogyicska Balázs (Bényei Ágoston, 41.) - Filkóházy Dávid (Szendrei Ákos, 52.), Sztojka Dominik (Mak Dominik, 52.), Molnár Roland (Fűzfői Márk, 52.) - Bakos Zsombor (Talpalló Norbert, 41.)
nyomtatás