Főoldal > U16 > U16: Súlyos vereség az osztrákoktól

U16: Súlyos vereség az osztrákoktól

U16-os válogatottunk a héten két felkészülési mérkőzést játszik Telkiben Ausztria ellen, az elsőn az osztrákok magabiztos, 5-0-ás győzelmet arattak.
A magyar U16-os válogatott szakmai stábja nem volt könnyű helyzetben az osztrákok elleni meccsek előtt, egy csapatra való játékost kellett nélkülöznie a heti összetartáson sérülések, valamint a külföldi tornán résztvevő Puskás Akadémia-játékosok távolléte miatt. Az alapemberek hiányát megérezte a csapat, az osztrákok teljesen megérdemelt győzelmet arattak, az ötgólos különbség azonban némileg csalóka képet mutat a játék képéről. Az osztrákok a magyar játékosok több "ki nem kényszerített" egyéni hibáját is kihasználták, miközben támadóink a legnagyobb helyzeteket sem tudták értékesíteni, így alakulhatott ki a 0-5-ös végeredmény.

- Az osztrákok jobbak voltak, gyorsabb, dinamikusabb futballt játszottak, a csapatunk nem bírta el a sok alapember hiányát. A játékosok megtették, amit tudtak, de sebességben és alapképességekben is jobb volt osztrák válogatott, akkora különbség viszont nem volt a két fél között, mint amit az eredmény mutat. Keserű tapasztalat volt a mai, de megpróbáljuk összeszedni magunkat, és csütörtökön javítani - nyilatkozta a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Ausztria 0-5 (0-2)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Wágenhoffer Márton (Horváth Milán, 71.), Ilyonbor Patrik (Vita Dániel, 52.), Török Kevin, Bekker Roland (Bischoff Marcell, 71.) - Godányi Patrik (Casiadi Soma, 41.), Kosznovszky Márk - Zuigéber Ákos (Csányi Ádám, 71.), Kata Mihály (Major Sámuel, 41.), László Dávid (Szalay Szabolcs, 41.) - Németh András (Mester Csaba, 41.)
nyomtatás