Főoldal > U15 > U15: Gólokra váltották fizikai fölényüket a norvégok

U15: Gólokra váltották fizikai fölényüket a norvégok

U15-ös válogatottunk csak kétszer harminc percig tudta feltartóztatni az egy évvel idősebb játékosokkal Telkibe érkező norvég fiatalokat.
Az U15-ös válogatott e heti összetartása során a norvég U16-os válogatottal játszik két felkészülési mérkőzést Telkiben, ezek közül az elsőt kedden rendezték meg (az eredeti megállapodást szerint a norvégok U15-ös válogatottja érkezett volna Magyarországra, a vendégek utólag jelezték, hogy az egy évvel idősebbekből álló csapattal tudtak eljönni). Már a kivonuláskor feltűnő volt a két csapat játékosai közti különbség, a norvégok - nagyrészt a korbeli különbség miatt - jóval robosztusabb, erősebb labdarúgókkal rendelkeznek, és a fizikai különbségből adódó hátrány a pályán is megmutatkozott.

Az első harminc percben fegyelmezett, szervezett csapatjátékkal sikerült eltüntetni a fizikai hátrányunkat, de a félidő végéhez közeledve a norvégok érvényre juttatták erősségeiket, és kétgólos előnyre tettek szert. A fordulás után ismét kiegyenlítettebb lett a játék, de ezúttal is csak harminc percig sikerült eltüntetni a fizikai hátrányt, a hajrához közeledve a norvégok két további gólt szerezve növelték vezetésüket, és 4-0-ra megnyerték a találkozót.

Magyarország U15-Norvégia U16 0-4 (0-2)
Magyarország: Senkó Zsombor - Zsuppán Balázs (Baranyai Nimród, 41.), Helembai Márk, Csinger Márk, Fűzfői Márk (Szujó Attila, 61.) - Bényei Ágoston, Kispál Tamás (Redzic Damir, 75.) - Molnár Roland (Berki Péter, 41.), Sztojka Dominik (Varga Donát, 61.), Nikitscher Gergő (Szűcs Áron, 41.) - Bakos Zsombor (Mari Zoltán, 41.)
nyomtatás