Főoldal > U15 > U15: Tisztes helytállás a norvégok U16-os válogatottja ellen

U15: Tisztes helytállás a norvégok U16-os válogatottja ellen

U15-ös válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is a norvégok U16-os csapatával Telkiben.
A norvégok kedden érvényesítették idősebb korukból adódó jelentős fizikai fölényüket, és hasonló volt a helyzet a csütörtöki találkozón is. A vendégek már az első percben lőttek egy távoli bombagólt, és ezt követően is dominálni tudtak, de a magyar válogatott egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet, igyekezett kombinatívan futballozni, építeni a játékot. Végül a norvégok ezúttal is négy gólt szereztek, a második félidőben Bakos Zsombor találatával sikerült szépítenünk, így alakult ki az 1-4-es végeredmény.

- Miután egy idősebb korosztállyal játszottunk, elsősorban az alkalmazkodásra helyeztünk a hangsúlyt, és sok játékelemben sikerült előrelépnünk az előző meccshez képest. Az ellenfél fizikai fölényét lehetetlen volt kompenzálni, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy csökkenjen ez a különbség, és az eredmény ellenére sok pozitívumot láttam a csapat játékában - értékelt a mérkőzés után Belvon Attila.

Magyarország U15-Norvégia U16 1-4 (0-4)
Magyarország: Boros Roland - Helembai Márk, Csinger Márk, Török Kevin, Fűzfői Márk (Bakos Zsombor, 41.) - Bényei Ágoston (Sztojka Dominik, 41.), Szujó Attila (Thán Olivér, 78.) - Mari Zoltán (Molnár Roland, 71.), Kispál Tamás, Varga Donát (Nikitscher Gergő, 52.)- Baranyai Nimród
nyomtatás