Főoldal > U21 > Biztató ősz után várja a folytatást az U21-es válogatott

Biztató ősz után várja a folytatást az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk négy mérkőzést játszott le ősszel Eb-selejtező csoportjában, és a megszerzett nyolc ponttal kedvező helyzetben várhatja a tavaszi folytatást.
A Michael Boris vezette U21-es válogatottat a negyedik kalapból sorsolták Eb-selejtező csoportjába, így három magasabban rangsorolt együttest kapott ellenfélként: a svéd, a belga és a török válogatottat. Másik két csoportbeli riválisunk, Ciprus és Málta a rangsorban mögöttünk áll ugyan, de egyetlen meccsükön sem játszottak alárendelt szerepet, rendre nagy harcra kényszerítik aktuális ellenfelüket.

A csoportunk tehát kifejezetten nehéz, vagyis a négy meccsen megszerzett 8 pont (győzelem Málta és Ciprus ellen, döntetlen Törökországban és itthon a svédekkel) kimondottan jó teljesítménynek számít a magyar csapattól, olyannyira, hogy az 1996-os Eb-t megelőző selejtező óta nem kezdett ilyen jól Európa-bajnoki selejtező sorozatot magyar U21-es válogatott. A sikeres őszi szereplés annak fényében még értékesebb, hogy a mieinké a legfiatalabb keret a csoportban, az 1996-1997-es születésű játékosok mellett több 1998-as, illetve egy-egy 1999-es és 2000-es születésű labdarúgó is rendszeresen helyet kap a keretünkben, a svédek elleni kezdőcsapatunkban például hatan léptek pályára a fiatalabbak közül.

Az idősebb labdarúgók közül Sallói Dániel első alkalommal kapott meghívót az U21-es válogatottba, és kiválóan mutatkozott be a csapatban: Cipruson gólt szerzett, gólpasszt adott, vagyis kulcsszerepet játszott a 2-0-ás győzelem kiharcolásában. A Sporting Kansas City játékos a keddi találkozót követően az MLSZ TV-nek nyilatkozott válogatottbeli élményeiről.A Ciprus elleni 2-0-ás győzelmet követően Demjén Patrik, az MTK Budapest kapusa elmondta: a házigazdák kicsit meglepték ugyan a csapatot, de a második félidőben már úgy játszott a válogatott, ahogyan azt előzetesen eltervezte.

- Az első félidőben a ciprusiak a vártnál támadóbb szellemben játszottak, és ezzel kicsit megleptek bennünket, de átvészeltük ezt az időszakot, majd folyamatosan feljavult a játékunk - fogalmazott a válogatott kapusa. - A folytatásban rendeztük a sorokat, javítottunk a védekezésünkön is, és a második félidőben már rendben volt a játékunk. A négy mérkőzésen megszerzett nyolc pontnak örülhetünk, de lehetett volna még jobb is az eddigi szereplés, hiszen a törökországi és a svédek elleni mérkőzésen is megvolt a lehetőségünk a győzelemre. A sorozat elején kevesen számítottak rá, hogy négy mérkőzés után veretlenül, nyolc ponttal állunk, vesztett pontok tekintetében ugyanúgy, mint a belgák és a svédek, ezért nem lehetünk elégedetlenek. Összecsiszolódott a társaság, remek csapatszellem alakult ki, emellett több taktikai felállásban is hatékonyan tudunk futballozni, illetve Michael Boris szövetségi edzővel is gyorsan egy hullámhosszra kerültünk. Hasonlóan szeretnénk folytatni tavasszal, és akkor a selejtező hajrája előtt esélyt teremthetnénk magunknak az Eb-részvétel kiharcolására.

A Demjén Patrikhoz hasonlóan szintén 1998-as születésű Szalai Attila kiemelte: a jól megválasztott taktikának is nagy szerepe volt abban, hogy eddigi összes selejtezőnkön győzelmi esélyünk volt.

- A ciprusiak ellen nehézkesen indult be a játékunk, eleinte nem találtuk a helyünket a pályán, de időben tudtunk váltani. Jól választottuk meg a taktikát, ami annak is köszönhető, hogy a jelenlegi játékrendszerűnk jól variálható, három-öt-kettőből, három-négy-hármas és négy-három-hármas felállásba is könnyen tudunk váltani. A négy mérkőzésen szerzett nyolc ponttal elégedettek lehetünk, ha ezen az úton maradunk, és keményen dolgozunk tovább, odaérhetünk az első két hely valamelyikére - fogalmazott Szalai Attila.

A Mezőkövesden középhátvédet játszó 19 éves labdarúgó jelenleg bal oldali középpályásként szerepel a válogatottban, és egyre magabiztosabban teljesít ezen a poszton.

- Eleinte gondjaim adódtak a bal oldali középpályás poszton, főleg az erőnléti részével, mert itt jóval többet kell futni, mint középső védőként, de mostanra megszereztem a meccsrutint, és mérkőzésről mérkőzésre javult a teljesítményem. Pályafutásom elején balszélsőt játszottam, ezért nem áll távol tőlem a támadófeladatok ellátása sem, szeretem ezt a posztot játszani - tette hozzá a fiatal labdarúgó.
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U21

  U21-es válogatottunk utolsó idei mérkőzésére készül: kedden, magyar idő szerint 15.00 órakor Cipruson lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn.

  Idei utolsó mérkőzésére készül az U21-es válogatott
 • U21

  A magyar U21-es válogatott az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a svédek elleni Eb-selejtezőn a Szusza Ferenc Stadionban, de a vendégek mindkét félidő végén betaláltak egyszer, s miután mi a fordulás után adódó lehetőségeinket kihagytunk, döntetlennel ért véget a találkozó.

  U21: Győzelmi esélyt szalasztottunk el a svédek ellen
 • U21

  A magyar U21-es válogatottnak keményen meg kellett harcolnia a három pontért Málta ellen, de egy utolsó pillanatokban szerzett találattal 2-1-re nyerni tudott keddi, gyirmóti Eb-selejtezőjén.

  U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem
 • U21

  A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

  U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
 • U21

  Pénteken 18.00 órakor Padernbornban, az Eb-címvédő németek ellen lép pályára a magyar férfi U21-es válogatott.

  U21: Motiváltan készül a németek ellen a válogatott
 • U21

  Csütörtökön délelőtt megtartották az U21-es Eb-selejtező sorozat csoportbeosztását, a svéd, a török és a belga válogatott is az ellenfeleink között lesz.

  U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Görögország ellen az Athénban lejátszott Eb-selejtezőn. Michael Boris csapata nem játszott rosszul, többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, és veszélyesebben játszott, ám a görögök szinte tökéletes helyzetkihasználása döntött.

  U21: Balszerencsés vereség Görögországban
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott Görögország ellen, Athénban zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatát. Az már korábban eldőlt, hogy a kvalifikációt nem tudta kivívni a csapat, de a harmadik hely még megszerezhető.

  U21: Tizenegy kilométer kellett a sikerhez, a görögök ellen is ez a cél
 • U21

  U21-es válogatottunk 0-2-ről és 1-3-ról felállva 3-3-as döntetlent ért el a portugál korosztályos együttes ellen a két csapat gyirmóti Eb-selejtező mérkőzésén.

  Újabb 3-3 a portugálok ellen, ezúttal az U21-esektől
 • U21

  Az A-válogatottal párhuzamosan az U21-es csapat is együtt készül a napokban.

  U21: 23 játékos utazik Ausztriába